Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

27.04.2011.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

            Obavještavamo Vas da je u srijedu 20.04.2011. godine u 13:30 časova u Maloj sali opštine Danilovgrad održan sastanak rukovodne strukture Opštine Danilovgrad sa predstavnicima Glavnog Grada Podgorice – Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj, predstavnicima Vojske Crne Gore, NVO društvima „Eko Zeta“ i „Zelena Zeta“, Javnim preduzećem za uzgoj, zaštitu i lov divljači, kako bi se organizovala zajednička akcija čišćenja korita rijeke Zete na potezu od Danilovgrada do Podgorice.

            Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Branislav Đuranović, glavni administrator Ratko Lakić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Miomir M. Mugoša, savjetnik u Sekretarijatu Milka Šćepović, pukovnik Željko Žegarac, direktor JP za uzgoj, zaštitu i lov divljači Duško Ivanović, predstavnici NVO sektora „Eko Zeta“ Momo Božović i „Zelena Zeta“ Srđan Šćepanović. Sastanak je vodio predsjednik Opštine Branislav Đuranović.

            Predviđeno je da akcija traje više dana i biće organizovano čišćenje na više lokacija. U samu akciju čišćenja, biće uključeni svi relevantni subjekti Opštine Danilovgrad i Glavnog grada Podgorice, između ostalih, JP Zelenilo, JP Čistoća, JP Deponija, Agencija za zaštitu životne sredine, Javno komunalno preduzeće Danilovgrad, JP za uzgoj, zaštitu i lov divljači, kajakaški klub Garač, kajakaški klub Morača, rafting klub Soko. Naročitu podršku i pomoć u realizaciji akcije pružiće i Ministarstvo odbrane. Takođe je prisutno i veliko interesovanje građana za pomoć realizaciji ove značajne akcije.

            Predviđeno je da se prva akcija čišćenja održi krajem mjeseca aprila. Sav prikupljeni otpad će se selektovati na licu mjesta i kao takav odvoziti na deponiju u Podgorici.

            Prema planu aktivnosti, u prvi akciju čišćenja, biće čišćene lokacije Kosač, područje oko gradskog mosta, područje ispod trafostanice, područje oko mosta u Spužu. Planirano je da se akcije održavaju i u buduće i na taj način biće očišćeno cijelo korito rijeke Zete od Glave Zete do ušća Zete u Moraču.

           
Ovo ujedno predstavlja i poziv svim zainteresovanim građanima da se uključe u akciju čišćenja, a o datumu i vremenu održavanja akcije javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

 

 

 

 
 

ŠEF KABINETA,

Maja Matunović

 

 
 
 

. •