Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

25.08.2011.

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

Opština Danilovgrad je 25.08.2011. godine ugostila u radnoj posjeti ambasadora Bosne i Hercegovine, Nj.E. Izmira Talića.


U prijateljskom razgovoru predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović je ambasadora upoznao sa osnovnim informacijama o istorijatu i karakteristikama Danilovgrada, najznačajnijim projektima koji su realizovani u ovom gradu u predhodnom periodu, kao i kapitalnim investicijama koje su u toku realizacije. Takođe, predstavljeni su i brojni pripremljeni projekti. Posebnu pažnju, gdin Đuranović je obratio na aspekt međunarodne saradnje kao i odnos koji međunarodne institucije imaju prema Danilovgradu. Kao dobre primjere, naveo je značajne projekte koje finansiraju Evropska banka za obnovu i razvoj (Izgradnja postrojenja za prećišćavanje otpadnih voda, rehabilitacija vodovodne i kanalizacione mreže), Vlada Češke i Vlada Njemačke kroz donacije u istom projektu, Evropska komisija (Unapređenje upravljanja otpadom), Svjetska banka (Izrada Prostorno urbanističkog plana), UNDP, OEBS i mnogi drugi kojima se Danilovgrad nametnuo kao kvalitetan i pouzdan partner.


“Danilovgrad je opština koju sam posjetio među prvima u Crnoj Gori na početku svog diplomatskog mandata i mogu istaći da sam zadivljen informacijama od Predsjednika koji me je upoznao sa svim prednostima i mogućnostima lokalne uprave koje nudi potencijalnim investitorima i građanima. Mislim da opštine poput Danilovgrada imaju budućnost i dobru perspektivu i jednostavno može biti nosioc razvoja Crne Gore. Samim tim što ova opština ima dosta dodirnih tačaka sa par opština u BiH koje na isti način razmišljaju o kapitalnim projektima i razvoju lokalne uprave. Sa punim pravom mogu ponoviti da druge sredine u Crnoj Gori treba da slijede primjer Danilovgrada” – pored ostaloga rekao je ambasador Talić.

 

Značajan dio razgovora posvećen je i privrednoj saradnji, gdje je Predsjednik Opštine gosta upoznao sa brzim i efikasnim administrativnim procedurama u lokalnoj upravi i  posebnim povoljnostima za investitore. Za sada dvije firme iz BiH uspješno privređuju u ovoj sredini, a na kraju razgovora zajednički je konstatovano da postoje uslovi za intenziviranje privredne ali i saradnje na drugim poljima.

 

   
 
 

 

 

 

 
 
 

. •