Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

17.11.2011.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 

 

Danas (17.11.2011. godine) predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednik Skupštine opštine dr Miodrag Đurović sa saradnicima su organizovali prijem stipendista za školsku 2011/2012 godinu, na osnovu odluke Komisije za dodjelu stipendija, shodno raspisanom konkursu.

 

Stipendiju za školsku 2011/2012 godinu su dobili: Sonja Blažević, Danijela Gardašević, Milena Grozdanić, Milica Milošević, Jelena Pavićević, Milica Vuković, Milica Đurović, Nataša Kalezić, Milica Đurović, Marko Burić, Dragana Žarić, Andreja Pavićević, Marko Batrićević, Milena Jovović, Anđela Savović, Ivana Bošković, Marija Đurović, Momir Bulajić, Ksenija Iković, Milica Radulović, Vanja Krunić, Bojana Kalezić, Marko Keković, Milena Vuković, Tamara Drašković, Dijana Kadović, Milena Lješnjak, Eni Jovanović, Tanja Kovačević, Vladan Ćipović i Dragana Đuričković.

 

Sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija Jelisavka Burić je istakla da je još 2006. godine od strane predsjednika Opštine Branislava Đuranovića potekla ideja o stipendiranju najboljih studenata. Te 2006. godine bilo je 7 stipendista, a ove 2011. godine 31. Iznos stipendije je sa tadašnjih 50€, ove godine za osnovne studije 100€, a postdiplomske 120€. Ona je u ime Komisije za dodjelu stipendija i Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti čestitla stipendistima.

 

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović je naglasio da je ovo jedan od najljepših dana u opštini Danilovgrad. Povećanje broja stipendista kao i iznosa stipendija u godinama iza nas pokazuje da ova aktivnost stimulativno djeluje na studente našeg grada. Predsjednik Opštine je konstatovao da omladina Danilovgrada, a posebno najbolji studenti koji na svojim fakultetima na kvalitetan način iskazuju znanje, ostvarujući visoke prosjeke ocjena, predstavljaju ponos ove sredine, koja im na ovaj način kroz dodjelu stipendija uzvraća. Posebno je istakao činjenicu da i bivši stipendisti kroz svoj dalji profesionalni angažman opravdavaju ukazano povjerenje i rade za dobrobit svoga grada, a lokalna uprava kroz svoj rad i uključenje mladih ljudi pokazuje svoj odnos prema njima, jer je upravo spoj mladosti i iskustva recept kojim Opština Danilovgrad uspješno realizuje brojne projekte. Takođe je iskoristio priliku da stipendistima čestita i dan studenata.

 

U ime stipendista prisutnima se obratila Milena Jovović koja se zahvalila predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću na ukazanom povjerenju i naglasila da ova podrška pored materijalne ima mnogo veću stimulativnu vrijednost i predstavlja odnos grada prema najboljim studentima. Usvajanjem novih znanja i stavljanjem u funkciju razvoja Danilovgrada, stipendisti će na najbolji način opravdati ukazano priznanje i povjerenje.

 

 

 

Info-Centar    
   
 

 

 

 

 
 
 

. •