Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

10.06.2011.

PREDSJEDNIK OPŠTINE PRIMIO LUČONOŠE

 

Kao što je već uobičajeno prethodnih godina, predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović sa saradnicima je primio najuspješnije učenike danilovgradskih Osnovnih škola, odnosno dobitnike diplome „Luča“. Pored prijema, najbolji su nagrađeni sa knjigom i novčanim iznosom od po 100 eura.

 

Ove godine nagrađeno je 12 učenika Osnovne škole „Vuko Jovović“ (Pavićević Marijana, Sekulić Anđela, Ivanović Isidora, Dragović Marko, Radonjić Bojana, Grgurović Marija, Brajović Nikolina, Điknić Branislav, Jovanović Jovana, Jovanović Mia, Stanišić Ana i Zec Nevena),pet učenika Osnovne škole „Njegoš“ Spuž (Bajčetić Marija, Komarica Sandra, Milikić Katarina, Radonjić Žarko i Spasojević Damjan) idva učenika Osnovne škole „Milosav Koljenšić“ Slap (Nikolić Ivana i Radonjić Marija). Ovom prilikom je nagrađen i učenik generacije Osnovne škole „Vuko Jovović“ (Zec Nevena).

Na dodjeli nagrada, gdin Branislav Đuranović je istakao da je ovo najljepši dan za Opštinu Danilovgrad. Sa ponosom na danilovgradsku prosvjetu ispred lokalne uprave je čestitao dobitnicima, kao najboljima među dobrima. Takođe je napomenuo da je ovo zajednička zasluga učenika, profesora i škola. Osvrnuo se i na stipendiranje najboljih studenata, kao značajni vid podrške mladima, podsjećajući da je 2006.godine stipendirano 6 studenata, a da već ove godine stipendije prima njih 26.

            Najavljujući da će do početka nove školske godine, ovi učenici ali i svi građani moći da uživaju u završenim radovima na bulevaru, predsjednik je zaključio da je uvjeren da će podrška koju lokalna uprava pruža mladima biti kvalitetno uzvraćena našem gradu ističući da će Opština i pored svih kriza uvijek obezbijediti sredstva za najbolje učenike i studente.

            Pored predsjednika Opštine, dodjeli su prisustvovali predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović, potpredsjednik Opštine gdin Vidoje Pavićević i sekretar Skupštine opštine gđa Stanislava-Tanja Bošković, kao i direktori i predstavnici Osnovnih škola.

Prenosimo obraćanja u ime škola i nagrađenih učenika.

Nataša Vuletić, direktorica Osnovne škole „Milosav Koljenšić“ Slap

Poštovani predsjedniče opštine,drage naše lučonoše, uvažene kolege!

Čast nam je i obaveza da na kraju ove uspješne školske godine, na ispraćaju još jedne generacije koja obećava, pozdravim sve prisutne.

Sigurna sam da će i ova generacija u svom daljem školovanju, nastaviti, onako kako su započeli, i iznjedrili, intelektualnu etiku koja će sjutra izgrađivati Crnu Goru, usput baštineći sve one ljudske i moralne osobine koje moraju imati na umu, a koje su neizbježan pratilac jedne kompletne ličnosti.

Samo tako bićete dostojni nagrade Luča koja tako originalno simbolizuje i svjetlost i znanje i etiku i patriotizam.

Samo tako bićete i dio našeg ponosa, što smo mi kao vaši prvi nastavnici, dokazali da smo izabrali prave. Samo tako bićete i dio ponosa svoga kraja, svoga rodnog grada i svoje domovine.

Iskoristila bih ovaj svečani trenutak da se posebno zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa predsjednikom opštine gospodinom Branislavom Branom Đuranovićem.

Gospodine predsjedniče, zahvaljuhem Vam se u svoje lično ime i u ime svih svojih kolega jer ste prepoznali i podržali sve naše zahtjeve i inicijative vezane za unapređenje školstva u našoj opštini.

Saradnja koju vaspitno-obrazovne ustanove sa područja opštine Danilovgrad imaju sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom prosvjete i sporta su pravi primjer uspješne saradnje što potvrđuje i ovaj svečani čin.

Stoga, na kraju mog obraćanja, upućujem iskrenu zahvalnost, a lokalnoj samoupravi i predsjedniku Đuranoviću za ovaj lijep dan, uvjerena da ćemo se i narednih godina zajedno radovati još boljim rezultatima naših učenika i ukupnog danilovgradskog školstva, a vama, dragi naši slavljenici, koji ste temelj i svijetla budućnost Crne Gore, još jednom želim da u narednom periodu, ne sumnjajući u to, svo svoje stečeno znanje ugradite za dobrobit i prosperitet države Crne Gore.

 

Mia Jovanović, učenica Osnovna škole „Vuko Jovović“ (dobitnica I nagrade na festivalu poezije za djecu „Stara maslina“ u Baru i I nagrade na međunarodnom takmičenju za najbolje i najljepše pismo)

Poštovani gospodine Predsjedniče,

            U ime drugara i u svoje lično ime želim da se zahvalim i Vama i svim Vašim saradnicima.

            Drago nam je što ste uvijek imali razumijevanja za sve naše aktivnosti, a posebno što cijenite rad i znanje i trudite se da nam to, i pored krize, na određen način pokažete.

            U trenutku kada napuštamo Osnovnu školu sigurna sam da će veliki dio nas ostati istrajan na putu znanja i zalaganja, da će među nama biti dobrih stručnjaka. Takođe sam sigurna da će naša Opština i dalje pratiti naš rad, stipendirati i zapošljavati mlade, perspektivne i sposobne ljude.

            Svojim drugarima lučonošama želim da ostvare svoje snove, a Vama se još jedanput najiskrenije zahvaljujem.

 

Bajčetić Marija, učenica Osnovne škole „Njegoš“ Spuž

Poštovani gospodine Gradonačelniče,

            U ime svojih drugova, nosilaca „Luče“ i svih učenika OŠ „Njegoš“ u Spužu, zahvaljujem se na ovim nagradama, Vašoj pažnji koja nas obavezuje na jedan dosljedan, temeljan put, na rezultate.

            Posebno se zahvaljujem na Vašem stalnom donatorskom učešću prema nama, našoj školi, Vašem prijateljstvu. S pravom ste pravi prijatelj škole, što ćemo Vam vraćati dobrim djelom i uspjehom.

 

   
 

 

 

 

 
 
 

. •