Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

11.05.2011.

ODRŽANA PREZENTACIJA PRVOG JAVNOG POZIVA ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U POLJOPRIVREDI

 

 

10.05.2011 godine u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja  i Službe za poljoprivredu opštine Danilovgrad održana je prezentacija Prvog javnog poziva za podršku investicijama u poljoprivredi koji je u skladu sa Agrobudžetom za 2011. godinu i projektom Institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede Crne Gore – MIDAS, a isti se realizuje zajedno sa Svjetskom bankom.


Prisutne je pozdravila Sekretar Sekretarijata za privredu i finansije Jovanka Popović.
Sa procedurom i uslovima korišćenja MIDAS grantova poljoprivredne proizvođače su upoznali pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Igor Golubović, menadžer Projekta Miloš Šturanović, rukovodilac Službe za biljnu proizvodnju Vukota Stanišić i savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Mirko Lješević.


Naglašeno je da visina bespovratne podrške iznosi 50% od vrijednosti ukupne investicije, kao i to da je minimalni iznos investicije 5 000 €, a maksimalni 70 000 €.
Rok za podnošenje zahtjeva je 13. 07. 2011. godine.


Naglašeno je da se podržavaju investicije za nabavku nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, te izgradnju, rekonstrukciju objekata sa pripadajućom opremom, izgradnju objekata zaštićenog prostora, izgradnju-rekonstrukciju objekata za skladištenje voća, povrća, ratarskih kultura, nabavku sadnog materijala, nabavku priplodne stoke. Podržavaju se investicije u sektorima mljekarstva, govedrstva, ovčarstva i kozarstva, svinjarstva, živinarstva, voćarstva, ratarstva, povrtarstva, vinogradarstva, maslinarstva, akvakulture i pčelarstva.

Zainteresovanost za ovaj vid investiranja u poljoprivredu pokazao je velik broj proizvođača, što su pokazali svojim brojnim prisustvom (oko 100).

.

SLUŽBA ZA POLJOPRIVREDU

 

 

 

 
 

 

 
 
 

. •