Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

24.06.2011.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Dana 21.06.2011. godine, u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Danilovgrad, boravio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja g-din Tarzan Milošević sa saradnicima pomoćnikom ministra g-din Vesko Vojinović i sekretar ministarstva Brano Vujačić.

 

Sastanku su prisustvovali predsjednik opštine Danilovgrad, g-din Branislav Đuranović sa rukovodnom strukturom Opštine, predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, g-din dr Miodrag Đurović, nacionalni ekspert za vode, g-din prof Mihailo Burić, direktor JKZP, g-din Darko Đuričković i direktor Direkcije za saobraćaj, održavanje i izgradnju puteva na području opštine Danilovgrad, g-din Dragan Antović.  

 

U uvodnom izlaganju, predsjednik opštine Danilovgrad je srdačno pozdravio goste i poželio dobrodošlicu, a potom upoznao prisutne sa problemima koje opština ima, kao i sa  onim pozitivnim stvarima koje Opština uspješno realizuje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Vodovod Bandići-Zagarači-Komani predstavlja problem za tamošnje građane, ali je na sastanku dogovoren način prevazilaženja problema i izmirenja dugovanja. Takođe, pozitivan primjer kako sa građanima realizovati jednu značajnu investiciju je vodovod Pavkovići, gdje je Opština zajedno sa građanima, po principu 50%-50%, realizovala projekat izgradnje vodovoda - rekao je predsjednik Đuranović.  Građani su imali obavezu da riješe imovinsko-pravne odnose i iskopaju kanal, a Opština i JKZP su obezbijedili kompletan vodovodni material. Prošle godine smo nasuli 10 km seoskih puteva, a imali smo odličnu saradnju i sa prethodnim ministrom g-dinom Simovićem. Kombajn za žetvu koriste besplatno svi proizvođači sa teritorije opštine Danilovgrad, a i šire, jer kada je u pitanju pomoć poljoprivredi, teritorijalne granice se ne prave. Prošle godine smo instalirali 41 solarni sistem na katunima i na taj način omogućeni su bolji uslovi života poljoprivrednim proizvođačima koji izdižu stoku na katunima. Takođe, Opština subvencioniše otkup mlijeka i to po 0,03 €/l – kazao je predsjednik Branislav Đuranović.

 

Ministar Tarzan Milošević je kazao da je jako zadovoljan današnjom posjetom i svim pozitivnim stvarima koje je Opština Danilovgrad uradila na razvoju poljoprivrede. On je kazao da je pogledao Strateški plan razvoja opštine 2011 – 2017 godine i da je jako zadovoljan i što je opština Danilovgrad iskoristila komparativne prednosti. Probleme ćemo zajednički rješavati, povećaćemo šanse za razvoj poljoprivrede i na taj način uticaćemo na smanjenje nezaposlenosti. Naše su ambicije poboljšati kvalitet života u ruralnom području, poboljšati vodovodnu i putnu infrastrukturu, izgradnju solarnih uređaja – istakao je Milošević. Siguran je da saradnju sa opštinom Danilovgrad može da intenzivira i kroz kreditnu podršku koju omogućava MIDAS projekat, a na taj način pripremiti teren znanjem kako u narednim godinama vući sredstva iz V komponente IPA fondova koja se odnosi na ruralni razvoj – rekao je ministar Milošević. Prilikom posjete plasteničkoj proizvodnji Buda Brajovića u mjestu Jelenak, nadomak Danilovgrada, uvjeren je da ima ozbiljnih poljoprivrednih proizvođača i da Ministarstvo poljoprivrede ima obavezu pomoći tim proizvođačima u otkupu poljoprivrednih proizvoda.

 

Poljoprivredni proizvođač i ugledni domaćin Budo Brajović, kazao je da je zadovoljan odnosom Opštine Danilovgrad prema poljoprivrednim proizvođačima i da na najpovoljnije načine stimuliše poljoprivredne proizvođače, a da očekuje i od ministarstva da se uključi prilikom otkupa viška poljoprivrednih proizvoda.

 

 

 
 
 
   
 
   
 
 

 

KABINET PREDSJEDNIKA

 

 
 
 

. •