Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

23.08.2011.

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

 

Danas su Predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović i predsjednik Sku-pštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović obišli ra-dove na putu manastir Ostrog-Ždrebaonik sa saradnicima i odbornicima iz ovoga kraja.

 

 

Na samom gradilištu gdje su u toku završni radovi na asfaltiranju dionice Vinići-Mosori, prisutne je o karakteristikama puta i cjelokupne investicije upoznao direktor Direkcije za saobraćaj, održavanje i izgradnju puteva na području opštine Danilovgrad gdin Dragan Antović. U kratkim napomenama istakao je da će ukupna investicija biti vrijedna oko 5 miliona evra, da se realizovala u više faza a da je trenutno aktuelna realizacija asfaltiranja od Vinića do Mosori. Asfaltiranje ove dionice biće završeno za nekoliko dana.

Ispred mještana Pavkovića obratio se Danilo Jovanović, koji je istakao značaj kvalitetne i bezbjedne saobraćajnice za ovaj kraj čime se ne samo povezuju dvije najveće svetinje Danilovgrada – manastiri Ostrog i Ždrebaonik već, već se povezuje 12 sela. To će, istakao je, doprinijeti da se i narod vrati na svoja vjekovna ognjišta i da se poboljša privredni život stanovništva. Na kraju pozdravne riječi zahvalio se svima koji su doprinijeli da se ova investicija realizuje.

Prisutnima se obratio i Branislav Miko Stanišić koji je istakao da se i na ovaj način doprinosi povezivanju ljudi koji će biti bliži i gradu i selu i jedni drugima. Takođe ne manje važan je i pozitivan uticaj na razvoj turizma, gdje će posjetioci moži brže i bezbjednije da dođu do manastira Ostrog i Ždrebaonik, a pritom imati priliku da upoznaju i ovaj pitomi kraj.

Predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović je naglasio da ova investicija pokazuje pravi odnos prema građanima Pavkovića i Vražegrmaca. Odnos lokalne uprave, ali i Vlade Crne Gore. Ta nesebična podrška Vlade Crne Gore i Direkcije za javne radove omogućili su da iako u doba krize finansijski velika investicija bude do kraja godine realizovana. Posebnu zahvalnost je izrazio prema građanima koji gravitiraju putu, a koji su se odrekli nadoknade za eksproprisano zemljište. Shvatili su značaj široke, bezbjedne i moderne saobraćajnice i to najbolje pokazuje njihov odnos prema svome kraju. Podsjetio je da se na sličan način saradnja odvija i oko izgradnje vodovoda i na drugim projektima.

   
 
   
 

 

 

 

 
 
 

. •