Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

21.06.2011.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Dana 21.06.2011. godine u Opštini Danilovgrad održan je prvi sastanak sa češkom konsultantskom firmom VHS Brno, koja će biti prisutna u toku realizacije projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, poboljšanje ka-nalizacione mreže i vodosnabdi-jevanja u opštini Danilovgrad”, prilikom izrade tenderske doku-mentacije, saradnje na izradi ide-jnog projekta, nadzora nad izvo-đenjem radova.

 

Sastanku su prisustvovali predsjednik opštine Danilovgrad, g-din Branislav Đuranović, predsjednik Borda direktora kompanije VHS Brno, g-din ing. Josef Pikola, menadžer inostranih projekata kompanije VHS Brno, g-din ing. Jaromir Novak, ekspert za vode kompanije VHS Brno, g-din Zdenek Brtnik, predstavnik Ambasade Češke Republike, g-din Izudin Gušmirović, predstavnik EBRD g-din Radosav Ralević, direktorica “PROCON” DOO, g-đica Jadranka Vojinović, potpredsjednik opštine i koordinator Jedinice za implementaciju projekta, g-din Zoran Bošković, kao i članovi Jedinice za implementaciju projekta.  

 

U uvodnom izlaganju, predsjednik opštine Danilovgrad je srdačno pozdravio goste i poželio uspješnu saradnju na zajedničkoj realizaciji projekta, za koji se može reći da je jedan od najvažnijih projekata koje će Opština Danilovgrad realizovati u posljednih 20 godina. Takođe, veliku zahvalnost duguje Češkoj Vladi i Ambasadi Češke koji su obezbijedili iznos od 375.000 € bespovratnih sredstava za izbor češkog konsultanta koji će pomoći realizaciju projekta vrijednog 5,35 miliona €. Zahvalnost je uputio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na ukazanom povjerenju da kreditira jedan ovakav projekat, a posebna zahvalnost se duguje Vladi Crne Gore koja je preuzela obavezu vraćanja odobrenog kredita.

 

Direktorica “PROCON” DOO, g-đica Jadranka Vojinovoć, istakla je da se nada ubrzom sklapanju ugovornog odnosa sa konsultantskom firmom VHS Brno, što predstavlja jedan od osnovnih koraka u implementaciji projekta, i dodala da se nada brzom presijecanju vrpce na izgrađenom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

 

Ing. Josef Pikola, predsjednik Borda direktora konsultantske kompanije VHS Brno, kazao je da je ovo njihov prvi projekat koji oni realizuju u Crnoj Gori, a realizovali su znatan broj projekata u regionu. Takođe, ističe da se nada uspješnoj realizaciji projekta na obostrano zadovoljstvo i uputio poziv prisutnima da borave u Brnu i upoznaju se sa projektima koje njihova kompanija realizuje.

 

 

 
   
 
   
 
   
 
 
 
 

 

KABINET PREDSJEDNIKA

 

 
 
 

. •