Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Povodom 67 godina od strijeljanja mladića i djevojaka na Lazinama, vijence i cvijeće položili su predstavnici rodbi-ne, SUBNOR-a Danilovgrad, Vojske Crne Gore, Opštine Danilovgrad i boračke organi-zacije Crne Gore.

 

 

Na skupu se prisutima obratio predsjednik SUBNOR-a i antifašista Danilovgrada gdin Nastadin Perović koji je između ostalog istakao da će se se ovaj kraj uvijek sa ponosom sjećati  i evocirati uspomene na jedan od simbola svijetle istorije i pokošenu mladost slobodarskog Danilovgrada.


Nakon polaganja vijenca, predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović je priredio prigodan koktel za goste na kojem je predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović podsjetio da je mjesec jul označen događajima iz revolucije koji su ugrađeni u temelje Crne Gore, događaji koji veličaju pretke opominju potomke da sloboda uvijek bude u mislima, dodavši da se u ovom periodu obilježava i Martinićka bitka, Trinaestojulski ustanak i drugi značajni datumi.


U ime boračke organizacije na gostoprimstvu se zahvalio gdin Bobo Raičević, a u ime porodica 52 nevino stradala rodoljuba gdin Goran Zeković.

 

   
 
     
 

 

 

 

 
 
 

. •