Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

18.02.2011.

PROJEKAT “Njega starih lica u opštini Danilovgrad”

 

 
Dana 17.02.2011. u Opštini Danilovgrad zaključen je ugovor o realizaciji javnog rada “Njega starih lica u opštini Danilovgrad”. Pored Opštine Danilovgrad, ugovorne strane su Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Caritas.

           

Aktivnosti koje budu sprovođene u narednih godinu dana obuhvataće rad šest gerontodomaćica koje će obilaziti korisnike sa prostora opštine Danilovgrad i nuditi im usluge kućne njege i pomoći u kući u cilju poboljšanja kvaliteta života starih osoba i smanjenje njihove socijalne izolovanosti. Osnovni cilj je povećanje broja korisnika i širenje palete usluga koja će biti nuđena. Kroz projekat će se pružati usluge iz domena: sitne medicinske njege (mjerenje pritiska, šećera u krvi, temperature, obrada manjih rana i sl.), opšte njege (kupanje korisnika, održavanje lične higijene), pomoć u kući (održavanje higijene prostora, priprema jednostavnih obroka, pranje posuđa, pranje i peglanje rublja i sl.) i psihosocijalna podrška – rekao je Marko Đelović, koordinator Caritas-a.


Dejan Vojvodić, predstavnik Zavod za zapošljavanje Crne Gore i koordinator projekta u Danilovgradu, naglasio je da će se njega starih lica u početku pružati licima iz gradskog područja sa tendencijom proširivanja usluga i korisnicima sa ruralnih područja.


Opština Danilovgrad nastavlja jednu izuzetnu saradnju koju je i prethodnih godina imala sa Zavodom za zapošljavanje u sprovođenju ovih aktivnosti, s tim da je za svaku pohvalu da se od ove godine i jedna humanitarna organizacija, kakva je Caritas, priključila realizaciji ovog važnog projekta za građane. Malo je riječi koje mogu opisati značaj ovakvog projekta i poruku koju on nosi, a o tome bi i cijelo društvo trebalo da povede računa. U Opštini Danilovgrad postoji 58 starih lica, korisnika projekta. Važno je istaći da je ukupna vrijednost projekta 41.111,04 €, od čega Opština Danilovgrad učestvuje sa 17.616,00 €, a Zavod za zapošljavanje i Caritas sa 11.747,52 € - rekao je Branislav Đuranović, predsjednik Opštine.

 

 

 

 
 

 

 
 
 

. •