Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

08.06.2011.

PREDSTAVNICI LOKALNE SAMOUPRAVE POSJETILI PREDUZEĆE „ZIP“

 

Juče, 07.06.2011. godine, predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović, predsjednik Skupštine opštine Danilovgad dr Miodrag Đurović, zajedno sa predstavnicima lokalne Službe poljoprivrede posjetili su renomirano preduzeće „ZIP“, odnosno imanje njegovog vlasnika gdina Ratka Tomaševića.

Iako gdin Tomašević skoro dvije decenije uspješno posluje u oblasti metaloprerade, projektovanja i zavarivanja, ovoga puta razlog posjete je 5,5 hektara na kojima je u mjestu Jastreb kraj Danilovgrada zasadio lubenice, pipune, brokulu, karfiol, kukuruz i druge kulture. Pored proizvodnje na otvorenom, posjeduje i najsavremenije multibrodne plastenike koje je sam konstruisao na površini od tri hiljade kvadrata gdje je već počela berba paprike i krastavaca.

Tokom posjete, gdin Tomašević je istakao da neobrađena zemlja, sobzirom na njen kvalitet, treba da bude dobar izvor prihoda, tim prije što se radi o organskoj proizvodnji. Dodao je i to da iako se radi o poslu koji zahtijeva velike investicije sa uvjerenjem da će se isplatiti. Pored savremene mehanizacije i sistema za navodnjavanje „kap po kap“, gdin Tomašević je naglasio veliku podršku koju ima od lokalne uprave kao značajnog strateškog partnera.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad je ovom prilikom istakao da će Opština učiniti sve da se ozbiljnim privrednim subjektima kao što je „ZIP“ izađe u susret i obezbijede optimalni uslovi za rad i privređivanje. Najbolji primjer kako se porodični biznis može razvijati na dva fronta je i domaćinstvo Tomaševića. Naglasio je da je proizvodnja zdrave ekološke hrane i stvaranje bjelopavlićkog brenda u poljoprivredi prioritetna stavka u održivom razvoju Danilovgrada za naredni period.

 

 

   
     

   
 
 

 

 
 
 

. •