Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 
05.07.2011.
 

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

 
Konferencija „Uspostavljanje i promocija modela održivog razvoja na lokalnom nivou“

 

U Danilovgradu je u ponedeljak, 04.07.2011.godine počela sa radom dvodnevna radionica „Održivi razvoj na lokalnom nivoukoju organizuje Kancelarija za održivi razvoj u Vladi Crne Gore uz podršku Vlade Holandije kroz projekat „Podsticanje dijaloga i partnerstava za održivi razvoj između Vlade i biznis sektora u Crnoj Gori.“ Ovaj projekat, koji će trajati do kraja 2012. godine, predstavlja nastavak prošlogodišnje uspješne saradnje Opštine Danilovgrad, Kancelarije za održivi razvoj i Vlade Holandije.

Jedan od ciljeva projekta je Jačanje kapaciteta za operacionalizaciju novo-formiranog institucionalnog sistema održivog razvoja na lokalnom nivou (u opštini Danilovgrad).

Ova radionica, koja se organizuje u okviru treće komponente navedenog projekta,  ima za cilj da, na konkretnim primjerima, prisutne upozna sa metodologijom izrade Akcionog plana Strategije održivog razvoja Danilovgrada koju je lokalni parlament usvojio u aprilu o.g. i doprinese dugoročnom razvoju kapaciteta u oblasti održivog razvoja i strateškog planiranja u opštini. Radionica je namijenjena članovima prvog Lokalnog savjeta za održivi razvoj u Crnoj Gori, koji je opština Danilovgrad formirala u decembru 2010. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

. •