Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

31.03.2011.

OPŠTINA DANILOVGRAD UČESTVOVALA NA MEĐUNARODNOM SAJMU ''NEXPO 2011'' U SARAJEVU

 

nexpo1

Opština Danilovgrad je jedan od učesnika završenog Sajma lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope ''NEXPO 2011'', koji je od 09-12. marta održan u Sarajevu, BiH. Zahvaljujući Zajednici opština Crne Gore i Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, Opština Danilovgrad je zajedno sa drugim lokalnim samoupravama iz Crne Gore predstavila svoj rad i rezultate. Takođe, delegacija Opštine Danilovgrad je imala priliku da se upozna sa predstavnicima lokalnih samouprava iz regiona i NR Kine.


Sajam je pored izložbenog, imao i edukativni karakter. Naime, brojne radionice na teme kao što su: dobro upravljanje i evropske integracije, pobratimstvo za razvoj, elektronska uprava, energetska efikasnost, povelja gradonačelnika, socijalna inkluzija i održivi turizam, bile su prilika da se Opština Danilovgrad upozna sa najnovijim dostignućima u tim oblastima i primjerima najbolje prakse iz regiona.


Na sajmu je bio i veliki broj predstavnika privatnih investitora i međunarodnih donatorskih organizacija, a štand opština iz Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u BiH, gospodin Dragan Đurović.


Predsjednik Opštine Danilovgrad, gospodin Branislav Đuranović, u sadržajnim susretima sa predstavnicima lokalnih samouprava iz regiona je predstavio dostignuća lokalne uprave, posebno u oblasti IPA projekata i takmičenja ''Najbolja praksa''. U tim razgovorima istaknuta je potreba za većim stepenom prenošenja znanja, vještina i iskustava među Opštinama u regionu.


U razgovorima sa investitorima i međunarodnim donatorima, predsjednik Opštine je predstavio mogućnosti investiranja u Danilovgrad i podršku koju lokalna samouprava pruža privatnom biznisu.


Predsjednik Opštine Danilovgrad učestvovao je i u radu Skupštine NALAS-a (Mreža asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope).

 

nexpo2  
   
nexpo3  
   
nexpo4  
 

 

 
 
 

. •