Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

31.03.2011.

PREDSJEDNIK OPŠTINE DANILOVGRAD UČESTVOVAO U STUDIJSKOM PUTOVANJU U MAKEDONIJU

 

nexpo1

U okviru Projekta “Jačanje kapaciteta lokalne uprave u Crnoj Gori – komponenta 1 (Jačanje međuopšti- nske saradnje)”, predsjednik Opštine Danilovgrad, g-din Branislav Đura- nović je učestvovao u studijskom putovanju u Makedoniju od 20-23. Marta u organizaciji UNDP Crna Gora.


Delegaciju su sačinjavali i predstavnici UNDP Crna Gora i Ministarstva unutrašnjih poslova, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje, predsjednik Opštine Plav, te predstavnici Uprave za kadrove.


U toku posjete, članovi delegacije su imali sastanke sa predstavnicima Ministarstva za lokalnu samoupravu Makedonije (Komisija za međuopštinsku saradnju), Zajednice opština Makedonije (ZELS), kao i sa predstavnicima UNDP Makedonija. Takođe, delegacija je posjetila opštinu Strumica kao i vise drugih opština koje su u predhodnom periodu uspješno realizovale projekte iz oblasti međuopštinske saradnje.


Ova prilika je iskorišćena i za posjetu Zajednici Crnogoraca Makedonije. Zajednicu su pored predsjednika Opštine Danilovgrad, g-dina Branislava Đuranovića, posjetili i Milan Jovović pomoćnik ministra unutrašnjih poslova CG, predsjednik Opštine Plav g-din Skender Šarkinović i predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje g-din Refik Bojadžić.


U Zajednici Crnogoraca Makedonije delegacija Crne Gore se upoznala sa aktivnostima i projektima ove organizacije. Poseban akcenat je stavljen na projekat ‘’Demografsko migracijske karakteristike građana Makedonije koji su porijeklom iz Crne Gore’’. U toku posjete obavljeni su i razgovori sa biznis lobijem Zajednice gdje su predstavljene mogućnosti saradnje i unapređenja odnosa državnih i lokalnih institucija sa iseljenicima u Makedoniji. Na kraju posjete, predsjednik Opštine Danilovgrad g-din Branislav Đuranović je u ime delegacije Zajednici Crnogoraca Makedonije uručio prigodan poklon.


Takođe, delegacija je posjetila i ambasadu Crne Gore u Makedoniji gdje je ambasador Duško Mrdović ocjenio ovu studijsku posjetu kao veoma značajnu.

 

nexpo2  
   
nexpo3  
 

 

 
 
 

. •