Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

03.06.2011.

POSJETA AMBASADORA KRALJEVINE NORVEŠKE

 

Opština Danilovgrad je 31.05.2011. godine ugostila u radnoj posjeti ambasadora Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Nj.E. Nils Ragnar Kamsvaga.

U prijateljskom razgovoru predsjednik Opštine Danilovgrad gdin Branislav Đuranović je ambasadora upoznao sa osnovnim informacijama o našem gradu,  najznačajnijim projektima koji su realizovani u Danilovgradu u predhodnom periodu, kao i kapitalnim investicijama koje su u toku realizacije. Takođe, predstavljeni su i brojni pripremljeni projekti.

Ambasador je izuzetno zadovoljan ukupnom saradnjom i  istakao da je Opština Danilovgrad dokaz da se može puno uraditi u malom gradu sa posvećenim rukovodstvom.  Predstavio je dosadašnju saradnju Vlade Kraljevine Norveške i Crne Gore u brojnim oblastima i posebnu impresiju kvalitetom saradnje lokalne uprave i norveških investitora koji posluju u Danilovgradu, naročito kada su društveno odgovorni u sredini u kojoj rade.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović je istakao značaj komunikacije, razmjene informacija i znanja kao imperativa kvalitetne saradnje na obostrano zadovoljstvo i u korist građana Danilovgrada.

Istaknut je visok nivo saradnje lokalne uprave i mješovite norveško-crnogorske firme „Zeta Energy“ koja ima sjedište u Danilovgradu i bavi se proizvodnjom električne energije u malim hidrocentralama. Ukupna investicija ove kompanije će biti 30 miliona eura. Ovakav primjer može poslužiti i drugima na koji način se kroz zajednička privatno-javna partnerstva  mogu stvoriti uslovi za ubrzani i održivi razvoj lokalne zajednice, zaključili su prisutni na kraju razgovora.

.

 

   
     
 
 

 

 
 
 

. •